Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA CIASTECZKOWA Z KREMEM KOKOSOWYM – BEZ PIECZENIA

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

herbatniki 100 g
ciasteczka czekoladowe 100 g
pierniczki glazurowane 50 g
wiórki kokosowe 50 g
kakao 1 łyzka
marmolada 2 łyzki
mleko ciepłe 0,5 szkl

KREM KOKOSOWY

serek mascarpone 200 g
cukier puder 4 łyzki
wiórki kokosowe 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA CIASTECZKOWA Z KREMEM KOKOSOWYM – BEZ PIECZENIA

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Wszystkie ciastka bardzo drobno siekamy albo mielimy w malakserze.Dodajemy marmoladę, ciepłe mleko, łyżkę kakao i wiórki kokosowe.

Wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy.

Wyciągamy na folię aluminiową tworząc prostokąt o wym. 25×30 ( wymiary aboslutnie nie muszą być dokładnie takie ).

* By ułatwić wałkowanie możemy zrobić to przez drugi kawałek folii aluminiowej.

KREM KOKOSOWY:

Mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i podprażonymi na suchej patelni wiórkami kokosowymi.

CAŁOŚĆ:

Przygotowanym kremem smarujemy ciasto i bardzo delikatnie, ale ciasno zwijamy roladę.

Całość zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na kilka godzin ( a najlepiej noc! ).

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 21.11.2015 23:30
bardzo apetycznie wygląda
Wiktoria29 21.11.2015 21:18
prosto,szybko i pysznie
monikaT83 21.11.2015 19:45
ojejku! Ale pomysłowa rolada! pyszności!
fotoviderek 21.11.2015 16:39
Roladka pierwsza klasa :)
Mama niejadka 21.11.2015 16:36
Super rolada
Janina 21.11.2015 16:29
Super ciacho;)
2milutka 21.11.2015 16:08
porywam kawałek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak