Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pod pierzynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
marchew 4 szt
brokuł 4-6 różyczek
cebula 1 szt
majonez 4 łyżki
ketchup pikantny 1 łyżka
jogurt naturalny 1 mały
ser żółty
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pod pierzynką

Kroki postępowania

1
Marchew obrać i zetrzeć na tarce. Brokuła ugotować i pokroić w kostkę.
Krok 1 - Kurczak pod pierzynką foto
2
Cebulę obrać drobno posiekać , podsmażyć na maśle dodać marchewkę i dusić do miękkości . Doprawić.
Krok 2 - Kurczak pod pierzynką foto
3
Filety z kurczaka przekroić na pół oprószyć przyprawami i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3 - Kurczak pod pierzynką foto
4
Na filety nałożyć marchewkę i posypać brokułem.
Krok 4 - Kurczak pod pierzynką foto
5
Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym , ketchupem i doprawić do smaku. Sosem polać warzywa.
Krok 5 - Kurczak pod pierzynką foto
6
Filety przykryć serem żółtym i piec 30 minut w temp 180 stopni.
Krok 6 - Kurczak pod pierzynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak