Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 4
pomidory 3-4
cebula dymka ze szczypiorkiem 2
natka pietruszki
bazylia świeża
ząbki czosnku 2
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta

1. Bułki kroimy w poprzek na małe pajdki.

2. Można je podsmażyć na patelni na oliwie, w mojej wersji bez podsmażania. Bułki smarujemy oliwą (odrobinę) i nacieramy czosnkiem (1 ząbek zostawiamy).

3. Pomidory (bez pestek) kroimy na małe kawałki. Pietruszkę i bazylię siekamy. Czosnek i dymkę również siekamy na drobno. Przekładamy do miski i mieszamy.

4. Do reszty składników dodajemy 1,5 łyżki oliwy i sprasowany 1 ząbek czosnku. Solimy i pieprzymy wg uznania. Nakładamy na grzanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 21.11.2015 19:23
fajny pomysł na przekąskę...:)
Jolcia_90 21.11.2015 15:46
super przekąska :)
Łukasz15 21.11.2015 14:57
Bardzo smaczna
Kasnaj 21.11.2015 13:36
fajne bruschetty
slodkieniebo 21.11.2015 13:05
Uwielbiam włoską kuchnię :)
Mniam 21.11.2015 12:17
Prosta i bardzo smaczna przekąska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak