Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietki imprezowe

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 1-2
ser camembert 100 g
rukola 50 g
szynka parmeńska suszona 150 g
konfitura żurawinowa 3-4 łyżki

Porada

Konfitura żurawinowa jest domowa a przepis znajdziesz w moich zbiorach.

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietki imprezowe

1. Bagietkę pokrój w 1-1,5 cm szrokości pajdki. Ser camembert pokrój w plastry, ułóż po 1 na każdej kromce bagietki, zapiekaj w 180 st. do momentu aż ser zacznie się topić, ale nie dłużej niż 5-6 minut. Na upieczone bagietki nakładaj plaster szynki, 1-2 listki rukoli i łyżeczkę konfitury z żurawiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Suonatar 30.12.2016 20:29
Tego szukałam :)
Ola1984 22.11.2015 09:03
Idealne przekąski na imprezę :)
Dorota76 21.11.2015 16:21
wyglądają cudownie, takie małe co nieco
Łukasz15 21.11.2015 14:57
Fajnie wyglądają
slodkieniebo 21.11.2015 13:06
Idealne na zbliżające się Andrzejki :)
Maridka19 21.11.2015 09:50
Super smaczna przekąska :)
mileneczka5 21.11.2015 09:38
smaczne niewielkie przekaski:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak