Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz z tuńczykiem.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 5 sztuk
cebula 2 sztuki
ryż 1 woreczek
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
koncentrat pomidorowy 150 g
olej
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz z tuńczykiem.

Ryż ugotować. Przestudzony ryż przełożyć z woreczka do miski i dodać do niego odcedzony z puszki tuńczyk. Marchewki oskrobać, opłukać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę niezbyt grubo pokroić. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę. Do podsmażonej cebuli dodać startą marchewkę i podsmażać warzywa razem, aż zmiękną. Do podsmażonej z cebulą marchewki dodać koncentrat pomidorowy, zamieszać i podsmażać całość jeszcze przez chwilę doprawiając zawartość patelni sporą dawką granulowanego czosnku i słodkiej mielonej papryki oraz solą i pieprzem wedle smaku. Podsmażoną marchewkę i cebulę z koncentratem dodać do tuńczyka i ryżu umieszczonego w misce. Wszystko wymieszać. Na koniec doprawić całość solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 21.11.2015 08:04
Musi być smaczny.
Motorek 21.11.2015 07:46
super paprykarz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak