Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 4 szt
cebula biała 1 sztuka
pieczarki 7 szt
sos chrzanowy

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka

Jajka przekroić na połówki. Wydrążyć żółtka i je posiekać. Ugotować pieczarki posiekać w drobna kostkę, wycisnąć z nich pozostałą wodę. Pokroić drobno cebulę, dodać do żółtek i pieczarek po czym doprawić solą i pieprzem. Do dać trzy łyżki sosu chrzanowego.Wymieszać. Tak przygotowany farsz wkładać do wydrążonych połówek jajek. Całość przyozdobić majonezem i szczypiorkiem.( Przynajmniej ja tak robię).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 22.01.2013 13:45
ekstra;)
iknkirke 08.06.2012 19:46
fajne
agata1722
agata1722 07.04.2011 18:19
jak przyjda niespodziewani goście, to mam co podać na stół, szybko można przygotowac.
iwona332 16.01.2011 00:30
super
Wojtek8 03.01.2011 09:49
fajne
Ewelina45 12.10.2010 11:49
Ja Polewam Ketchupem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak