Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

mąka tortowa 0,5 kg
masło lub margaryna 25 dag
żółtko jajek 2 szt.
cukier 1 szkl.
śmietana 18 proc 0,5 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Nadzienie

jabłka 2 kg
cukier 4 łyżki
cynamon Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka

Z podanych składników zagnieść ciasto. Wyrobione ciasto schłodzić w lodówce.
Jabłka obrać i wydrążyć środki, zetrzeć na tarce w plastry. Wymieszać z cukrem i cynamonem.
Ciasto podzielić na dwie części jedną 2/3 na spód i drugą 1/3 na górę.
Część na spód wyłożyć na blachę do pieczenia uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie wyłożyć przygotowane jabłka. Ciasto na górę rozwałkować i położyć na jabłka.
Piec w piekarniku w tem. 180 stopni przez ok 1 godzinę.
Gotowe posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 21.11.2015 12:54
pyszne ciasto
misia123410 21.11.2015 10:20
apetycznie wygląda
bertpvd 21.11.2015 10:04
świetne ciasto !
Wacław 21.11.2015 09:45
uwielbiam takie szarlotki :-)
Ewelina1991 21.11.2015 09:20
wspaniała szarlotka
Krystyna32 21.11.2015 07:34
smaczne ciasto
w mojej kuchni 21.11.2015 00:46
pyszne ciasto do kawusi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak