Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z gruszkami
Kroki postępowania
1 część ciasta zawinąć w folię i włożyć na pół godziny do zamrażarki, resztę do lodówki.
mąka pszenna | 2 szkl |
kakao | 1,5-2 łyżki |
żółtko jajek | 4 szt |
masło | 15 dag |
cukier puder | 4 łyżki |
ocet | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
ser biały | 1 kg |
budyń śmietankowy | 2 szt |
jajko | 6 szt |
cukier | 20 dag |
mleko | 150-200 ml |
olej | 1/2 szkl |
aromat waniliowy | do smaku |
sól |
białko | 4 szt |
cukier puder | 4 łyżki |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
ocet | 1 łyżka |
aromat migdałowy |
gruszki | 80 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: