Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z dżemem jabłkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
dżem jabłkowy 1 słoiczek
jajko 1 szt
mleko 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
płatki migdałowe 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z dżemem jabłkowym

Ciasto francuskie rozmrozić wcześniej jeżeli używamy mrożonego. Podzielić na trójkąty o dwóch bokach dłuższych .Na dłuższych końcówkach zrobić nacięcia. Na każdy kawałek nakładać po łyżce dżemu jabłkowego, posypać bułką tartą i zawijać rogaliki .Końcówki zmoczyć mlekiem lub wodą aby dobrze się skleiły. Po wierzchu posmarować pędzelkiem jajkiem rozkłóconym z mlekiem i posypać płatkami migdałowymi lub grubym cukrem.Piec na złoty kolor w 190 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.12.2015 13:37
apetycznie wyglądają
Maridka19 21.11.2015 09:52
Pyszności :)
mileneczka5 20.11.2015 22:40
pyszne rogaliki- smaczne nadzenie:)
agnieszka214 20.11.2015 20:45
Smaczne rogalki
mirosława4 20.11.2015 18:10
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak