Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z mięsa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 15 dag
bulion 300 ml
cebule 2 szt
twaróg 2 łyżki
jaja 2 szt
pieprz, sól do smaku
masło 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
kremówka 1/4 l
siekane ziołą 1,5 szkl.
cukier 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżeczki
pomidorki 6 szt
natki pęczek
biały ser 25 tłusty

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z mięsa

Ryż gotujemy w bulionie. Cebulę kroimy, mieszamy z mięsem, twarogiem, jajkami i ryżem, przyprawiamy. Wkładamy do natłuszczonej masłem tortownicy, pieczemy ok 70 min.
Biały ser ubijamy z kremówką, dodajemy czosnek, roztarty z solą, zioła, cukier i sok. Tort kroimy na 2 krążki i przekładamy kremem, posypujemy natką. Brzegi i wierzch smarujemy kremem. Dekorujemy pomidorami i kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 22.01.2013 13:45
bardzo ciekawy;)
fictor123 30.09.2012 21:01
fajny
fictor123 30.09.2012 21:01
fajny
Anna133 08.01.2012 18:31
ciekawe jak smakuje ;)
pigila
pigila 23.11.2011 23:17
ciekawy
mirosława4 28.10.2011 20:54
ciekawe
jeta72 02.10.2011 23:58
fajne
Kate131 01.07.2011 08:47
smaczne
Juleczka20 25.06.2011 08:20
super
tomek18 15.06.2011 06:41
smaczny:)
ewelina63 31.05.2011 23:12
fajny
malaczarna23 23.05.2011 13:59
fajne
Ewa111 21.08.2010 08:40
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak