Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab ze śliwką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
suszone śliwki kalifornijskie 100 g
oliwa 1 łyżeczka
masło 1 łyżeczka
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: schab ze śliwką

Wąskim długim nożem zrób kieszonkę wzdłuż schabu, po czym wypełnij ją śliwkami.Aby nie wypadły śliwki można zaszyć delikatnie kieszonkę.Całość natrzyj majerankiem i włóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem. Schab podlej niewielka ilością wody. Piecz ok. 1,5 godz. w piekarniku w 150 st. C

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 09.03.2011 13:10
fajny przepis na schab ze śliwkami:)
Izabela28 09.03.2011 13:10
fajny przepis na schab ze śliwkami:)
Izabela28 09.03.2011 13:09
fajny przepis na schab ze śliwkami:)
Izabela28 09.03.2011 13:09
fajny przepis na schab ze śliwkami:)
Wojtek8 03.01.2011 09:49
super
Ewelina43
Ewelina43 06.12.2010 15:22
pycha
jarek4 04.12.2010 14:58
super
Łucja1 30.10.2010 18:49
super!
Emilia22 29.09.2010 15:10
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak