Zapiekanka suwalska

Zapiekanka suwalska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • świeża słonina

    10 dkg
  • starty ser

    10 dkg
  • kiełbasa

    30-40 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondlu ze szczelną pokrywką stopić smalec, ułożyć następnie cienką warstwę ziemniaków obranych i pokrojonych w cieniutkie plasterki, posypać solą i pieprzem, powtórzyć jeszcze raz lub dwa układanie składników. Po wyczerpaniu połowy składników dodac obrane ze skórki kawałki kiełbasy, następnie układać ponownie warstwę ziemniaków. Ostatnią warstwę zalać śmietaną. Szczelnie przykryć pokrywą i piec ok godziny.

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pioge7

17.01.2011 09:10
mniam

basik00

09.01.2011 13:04
ciut mi ta słoninka nie pasuje bo nie lubie ale brzmi świetnie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat