Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka suwalska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
świeża słonina 10 dkg
starty ser 10 dkg
kiełbasa 30-40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka suwalska

W rondlu ze szczelną pokrywką stopić smalec, ułożyć następnie cienką warstwę ziemniaków obranych i pokrojonych w cieniutkie plasterki, posypać solą i pieprzem, powtórzyć jeszcze raz lub dwa układanie składników. Po wyczerpaniu połowy składników dodac obrane ze skórki kawałki kiełbasy, następnie układać ponownie warstwę ziemniaków. Ostatnią warstwę zalać śmietaną. Szczelnie przykryć pokrywą i piec ok godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 17.01.2011 09:10
mniam
basik00 09.01.2011 13:04
ciut mi ta słoninka nie pasuje bo nie lubie ale brzmi świetnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak