Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złociste paluszki z pstrąga łososiowego

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg łososiowy (filet)
jajko
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 płaska łyżeczka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
sól do smaku
olej rzepakowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Złociste paluszki z pstrąga łososiowego

Kroki postępowania

1
Propozycja na smakowite, delikatne i soczyste w środku paluszki rybne, otulone chrupiącą i aromatyczną panierką. Paluszki są proste i szybkie w przygotowaniu i będą świetnym pomysłem na obiad dla wszystkich małych smakoszy ryb :)

PRZYGOTOWANIE:

Pstrąga pozbawiamy skóry i dzielimy go na równe paluszki, które oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 1 - Złociste paluszki z pstrąga łososiowego foto
2
Bułkę tartą mieszamy z kurkumą i czosnkiem granulowanym, a następnie panierujemy kawałki pstrąga kolejno w mące, jajku i bułce tartej z przyprawami.
Krok 2 - Złociste paluszki z pstrąga łososiowego foto
3
Paluszki w panierce smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.

Życzę smacznego! :)
Krok 3 - Złociste paluszki z pstrąga łososiowego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 19.11.2015 19:51
smakowita propozycja
Justi2401 19.11.2015 18:23
Oj, wpraszam się na obiad :) Pyszności!
engie23 19.11.2015 16:07
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak