Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyczki wieprzowo cielęce z pastą z suszonych pomidorów

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 150 g
cielęcina 150 g
cebula biała 1 duża
natka pietruszki 2 łyżki
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 1/2 łyżeczki do smaku
pieprz 4 szczypty
Kminek mielony Prymat 4 szczypty
suszone pomidory 1 łyżka pasta z serem corregio

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyczki wieprzowo cielęce z pastą z suszonych pomidorów

Mięso mielimy w maszynce razem z cebulą, doprawiamy i wyrabiamy.
Następnie natkę szatkujemy na drobno, dodajemy do mięsnej masy.
Na sam koniec dodajemy łyżkę pasteny jest to nowość pasta z suszonych pomidorów z serem corregio, wszystko mieszamy, formujemy małe podłużne klopsiki.Każdy nabijamy na patyczek i grillujemy po kilka minut obracając.

Podajemy z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 29.12.2015 12:57
wspaniałe szaszłyki!
berys18 20.11.2015 07:56
pysznie wyglądają
Krzysztof15 20.11.2015 06:25
palce lizac
jagoda5913 19.11.2015 22:12
pięknie wyglądają
IKrakowianka 19.11.2015 20:13
bardzo apetycznie wyglądają
w mojej kuchni 19.11.2015 18:34
pyszne danie obiadowe
Justi2401 19.11.2015 18:24
Wspaniałe szaszłyczki :)
Dorota76 19.11.2015 17:45
super wygląda
misia123410 19.11.2015 16:32
Piękne i smaczne
adelajda 19.11.2015 15:52
Pyszne kotleciki :)
ilka01 19.11.2015 15:10
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak