Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nieco odmieniona kartoflanka, czyli z fasolką i boczkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar mięsny 2 l
ziemniaki 5 szt
marchew 1 szt
boczek parzony 250 g
fasola czerwona z puszki 1 puszka
margaryna 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżeczka
czubrica czerwona 1/3 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Majeranek suszony Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Nieco odmieniona kartoflanka, czyli z fasolką i boczkiem

Kroki postępowania

1
Wywar mięsny przygotować wg własnych upodobań :) Ja wykorzystałam nadmiar po kremie z dyni...
Krok 1 - Nieco odmieniona kartoflanka, czyli z fasolką i boczkiem foto
2
Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na patelni.
Krok 2 - Nieco odmieniona kartoflanka, czyli z fasolką i boczkiem foto
3
Do wywaru wrzucić pokrojone ziemniaki marchewkę oraz przyprawy, zagotować.
Krok 3 - Nieco odmieniona kartoflanka, czyli z fasolką i boczkiem foto
4
Gdy warzywa będą już miękkie dodać odcedzoną fasolkę, zagotować.
Krok 4 - Nieco odmieniona kartoflanka, czyli z fasolką i boczkiem foto
5
Na końcu przełożyć usmażony boczek, a na patelnię dodać łyżkę margaryny, mąkę i przygotować zasmażkę. Przełożyć do zupy i zagotować.
Krok 5 - Nieco odmieniona kartoflanka, czyli z fasolką i boczkiem foto
6
W razie potrzeby doprawić do smaku. Podawać np. z zielona pietruszką.
SMACZNEGO!
Krok 6 - Nieco odmieniona kartoflanka, czyli z fasolką i boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak