Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka w zapiekance
Kroki postępowania
Ugotować na półtwardo ( około 6 minut). Odcedzić.
Uformować małe kotleciki.
SMACZNEGO!!!!
brukselka | 40 dkg |
ziemniaki | 30 dkg |
ser żółty | 8 dkg |
jajko | 2 sztuki |
śmietana 30% | 100 mililitrów |
sól do smaku | |
pieprz | |
cukier | 1/2 łyżeczki |
cebula | 1 sztuka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 łyżki |
jajko | 1 sztuka |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
tymianek | 1 łyżeczka |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 3 szczypty |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: