Sernik z truskawkami

Sernik z truskawkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1/2-3/4 szkjlanki
  • mąka ziemniaczana

    3 1/2 łyżeczki
  • mleko

    2 łyżki
  • Biszkopt

    1 placek
  • bita śmietana

    do dekoracji
  • mrożone truskawki

    ok 1/2 (posłodzone)
  • twarożek

    1 opakowanie (śmietankowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do rozmrożonych, nieodcedzonych z soku truskawek dodać wymięszaną mąkę ziemniaczaną z cukrem. Truskawki z sokiem, mąką i cukrem podgrzewać na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu aż masa zgęstnieje. Następnie truskawki ostudzić. Na spodzie biszkoptowym rozsmarować cienką warstwę twarożku. Następnie wyłożyć truskawki i wstawić do lodówki. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat