Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z suszonych grzybów

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
masło 2 łyżka
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
borowiki 1 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z suszonych grzybów

Grzyby płuczemy, zalewamy 3 szklankami wody. Nastepnie dodajemy pokrojona w kostke cebule, gotujemy do miekkosci. Cedzimy, odrzucamy cebulę. grzyby rozdrabniamy blenderem. Z masła i maki robimy zasmazke, rozprowadzamy ja naszym wywarem, zagotowujemy. Dodajemy rozdrobnione grzyby, przyprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 20.02.2012 07:49
pycha
ziutula
ziutula 31.01.2012 00:07
taki sos do kopytek...
angelika14 13.02.2011 10:21
też taki robię jest pyszny
mundek1011 13.09.2010 21:43
przepis na czasie
dasada1 22.08.2010 22:21
Lubie takie sosy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak