Sos z suszonych grzybów

Sos z suszonych grzybów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • masło

    2 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • borowiki

    1 suszone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby płuczemy, zalewamy 3 szklankami wody. Nastepnie dodajemy pokrojona w kostke cebule, gotujemy do miekkosci. Cedzimy, odrzucamy cebulę. grzyby rozdrabniamy blenderem. Z masła i maki robimy zasmazke, rozprowadzamy ja naszym wywarem, zagotowujemy. Dodajemy rozdrobnione grzyby, przyprawiamy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorian

20.02.2012 07:49
pycha

ziutula

31.01.2012 00:07
taki sos do kopytek...

angelika14

13.02.2011 10:21
też taki robię jest pyszny

mundek1011

13.09.2010 21:43
przepis na czasie

dasada1

22.08.2010 22:21
Lubie takie sosy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat