Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki na słono z fetą, pomidorami i czerwoną papryką
Masło rozpuszczamy w rondelku i zostawiamy do ostygnięcia. Suche składniki przesiewamy do miski i mieszamy. W drugim naczyniu mieszamy mokre składniki: jajka, mleko i przestygnięte masło. Do suchych składników dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i ser feta. Suche składniki dodajemy do mokrych, następnie mieszamy (mogą pozostać grudki).
Silikonowe formki do muffinek napełniamy do 3/4 wysokości (ja nałożyłam prawie pełne i wcale nie urosły za wysokie). Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190ºC. Pieczemy około 20 - 25 minut. Po upieczeniu sprawdzamy patyczkiem czy muffiny się upiekły. Jeśli na patyczku nie widać surowego ciasta, uchylamy drzwiczki piekarnika i pozostawiamy muffiny do wystygnięcia.