Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Choć nietypowo, to smacznie, czyli pierś z mascarpone i orzechami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
orzechy włoskie 30 g
serek mascarpone 3-4 łyżki
sól do smaku
jajko 1 szt
mąka 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4-5 łyżek
masło 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Choć nietypowo, to smacznie, czyli pierś z mascarpone i orzechami

Kroki postępowania

1
Piersi umyć, osuszyć i naciąć tworząc kieszenie. Posolić i posmarować serkiem.
Krok 1 - Choć nietypowo, to smacznie, czyli pierś z mascarpone i orzechami foto
2
Następnie dodać pokrojone orzechy włoskie, zwinąć.
Krok 2 - Choć nietypowo, to smacznie, czyli pierś z mascarpone i orzechami foto
3
Mięso obtoczyć w mące, roztrzepanym jaju i na końcu w bułce tartej.
Krok 3 - Choć nietypowo, to smacznie, czyli pierś z mascarpone i orzechami foto
4
Smażyć na maśle na złoty kolor z obu stron na małym ogniu.
Krok 4 - Choć nietypowo, to smacznie, czyli pierś z mascarpone i orzechami foto
5
Można podawać np. z ziemniakami i sałatką ze śmietaną.
SMACZNEGO!
Krok 5 - Choć nietypowo, to smacznie, czyli pierś z mascarpone i orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andrzej132 16.11.2015 16:02
ciekawy pomysł :)
adelajda 16.11.2015 15:10
dobry pomysł :)
Pani Domu 16.11.2015 14:53
ciekawy i smaczny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak