Przepis i sposób przygotowania na: Babka z rodzynkami
Ciasto przełożyć do formy babkowej natłuszczonej i wysypanej bułką, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec od 50 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu wyjąć z formy i polać lukrem
mąka pszenna | 25 dag |
mąka ziemniaczana | 12 dag |
kasza manna | 12 dag |
cukier | 15 dag |
margaryna | 10 dag |
jajko | 2 szt |
mleko 3,2% | 1/2 |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
aromat pomarańczowy | |
rodzynki | 20 dag |
rum | 2 łyżki |
lukier gotowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: