Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z rodzynkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
mąka ziemniaczana 12 dag
kasza manna 12 dag
cukier 15 dag
margaryna 10 dag
jajko 2 szt
mleko 3,2% 1/2
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
aromat pomarańczowy
rodzynki 20 dag
rum 2 łyżki
lukier gotowy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z rodzynkami

Jajka utrzeć z cukrem i połączyć z utartą margaryną. Cały czas miksując, dodać przesiane mąki z proszkiem, następnie kaszę mannę, mleko i aromat. Wszystko razem utrzeć na pulchną masę i dodać namoczone w rumie rodzynki. Wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy babkowej natłuszczonej i wysypanej bułką, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec od 50 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu wyjąć z formy i polać lukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misia13 17.11.2015 10:27
ja tez je lubie,bo są łatwe w wykonaniu i przewaznie niedrogie ;-)
Damiano
Damiano 17.11.2015 08:40
Pyszna babeczka
Krystyna32 17.11.2015 07:17
bardzo apetyczna
Franciszek 17.11.2015 00:40
pyszna do kawy
misia53 16.11.2015 22:35
Widzę ,że zaczynają królować babki . to dobrze , bo ja je bardzo lubię ..... a jeszcze z rodzynkami.......
agnieszka214 16.11.2015 22:22
Już mogła bym zjeść kawałek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak