Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z niespodzianką, czyli z boczkiem i serkiem w środku

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
boczek parzony 6 plasterków
ser biały 8 plasterków
olej do smażenia
mąka pszenna do panierki
jajko 1 szt do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z niespodzianką, czyli z boczkiem i serkiem w środku

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć, rozklepać i przyprawić.
Krok 1 - Pierś z niespodzianką, czyli z boczkiem i serkiem w środku foto
2
Następnie na mięsie ułożyć plasterki sera i boczku.
Krok 2 - Pierś z niespodzianką, czyli z boczkiem i serkiem w środku foto
3
Zwinąć tworząc roladę.
Krok 3 - Pierś z niespodzianką, czyli z boczkiem i serkiem w środku foto
4
Mięso obtoczyć w mące, roztrzepanym jaju i bułce tartej.
Krok 4 - Pierś z niespodzianką, czyli z boczkiem i serkiem w środku foto
5
Smażyć na rozgrzanym oleju w dość dużej jego ilości :)
Krok 5 - Pierś z niespodzianką, czyli z boczkiem i serkiem w środku foto
6
Odsączyć i podawać np. z frytkami i sałatką z kapusty pekińskiej.
SMACZNEGO!
Krok 6 - Pierś z niespodzianką, czyli z boczkiem i serkiem w środku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 16.11.2015 09:28
Bo jakoś tak elegancko wyglądają... ;)
Aleksandra/Olcia 16.11.2015 09:23
nie wiem co w tym jest ale uwielbiam dania podane na czarnych talerzach
olkaaa 16.11.2015 07:23
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak