Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimne pierożki na ostro

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tortellini 1 op
szczypiorku 1 pęczek
salami 15 dag
majonez 1 łyżka
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka
pieprz do smaku
cebula czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zimne pierożki na ostro

Tortellini gotujemy wg przepisu na opakowaniu; hartujemy zimną wodą i dobrze odcedzamy (z wody).Kroimy bardzo drobniutko salami, szczypiorek oraz cebulkę. Mieszamy wszystkie składniki razem, delikatnie aby pierożki nie \"pokruszyly sie\".Dodajemy majonez oraz musztardę, mieszamy. Obficie posypujemy pieprzem, ew doprawiamy solą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 21.01.2012 16:53
ekstra
romanrafal
romanrafal 10.12.2011 20:33
a mi się przepis podoba
Barbara55 09.11.2011 16:39
o jej
kielcok1 03.10.2011 14:59
pierogi wole na ciepło
wiktor188 24.03.2011 12:37
super sprawa
Mysiunia 23.12.2010 16:07
fajny przepis i świetne zdjecia do niego!
Aida 06.07.2010 10:41
tak,pierożki są bardzo wdzięcznym dodatkiem do sałatek :)
SmacznaPyza 21.06.2010 08:26
ciekawy pomysł na wykorzystanie pierożków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak