Karkówka z czarnej świni iberyjskiej z frytkami z batatów

Karkówka z czarnej świni iberyjskiej z frytkami z batatów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    3 kotlety
  • batat

    2
  • czosnek

    3 ząbki
  • musztarda francuska

    1,5 łyżki
  • miód

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • tymianek

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Musztardę z miodem i pieprzem wymieszać i natrzeć kotlety. Odstawić na dwie godziny.
Batata i czosnek obrać. Batata pokroić na frytki a czosnek w plasterki. Włożyć do miski, dodać dwie łyżki oliwy, tymianek sól i pieprz. Wymieszać razem i ułożyć na blasze. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 C opcja grill na 30 minut. W trakcie pieczenia od czasu do czasu przemieszać, by się równo przypiekły ze wszystkich stron. Pod koniec czasu pieczenia frytek rozgrzać patelnię grillową, wlać łyżkę oliwy i przygotowane wcześniej kotlety smażyć krótko na ostrym ogniu, około 2 minuty z każdej strony. Podawać z frytkami z batatów i warzywami gotowanymi na parze.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anka1988

29.12.2015 12:59
wow, pięknie podane, a te mięsko brzmi ciekawie.

monikaT83

16.11.2015 09:44
Wow! Jakież oryginalne smaki :)

berys18

15.11.2015 21:20
wygląda wspaniale

norweska20

15.11.2015 19:55
smakowite zestawienie

paulina2157

15.11.2015 19:45
ciekawa jestem jakie w smakuj jest mięso z tej świni

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat