Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z czarnej świni iberyjskiej z frytkami z batatów

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka 3 kotlety
batat 2
czosnek 3 ząbki
Musztarda francuska Prymat 1,5 łyżki
miód 1 łyżka
sól
pieprz
tymianek
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z czarnej świni iberyjskiej z frytkami z batatów

Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Musztardę z miodem i pieprzem wymieszać i natrzeć kotlety. Odstawić na dwie godziny.
Batata i czosnek obrać. Batata pokroić na frytki a czosnek w plasterki. Włożyć do miski, dodać dwie łyżki oliwy, tymianek sól i pieprz. Wymieszać razem i ułożyć na blasze. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 C opcja grill na 30 minut. W trakcie pieczenia od czasu do czasu przemieszać, by się równo przypiekły ze wszystkich stron. Pod koniec czasu pieczenia frytek rozgrzać patelnię grillową, wlać łyżkę oliwy i przygotowane wcześniej kotlety smażyć krótko na ostrym ogniu, około 2 minuty z każdej strony. Podawać z frytkami z batatów i warzywami gotowanymi na parze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 29.12.2015 12:59
wow, pięknie podane, a te mięsko brzmi ciekawie.
monikaT83 16.11.2015 09:44
Wow! Jakież oryginalne smaki :)
berys18 15.11.2015 21:20
wygląda wspaniale
norweska20 15.11.2015 19:55
smakowite zestawienie
paulina2157 15.11.2015 19:45
ciekawa jestem jakie w smakuj jest mięso z tej świni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak