Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa z podgrzybków z makaronem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 500 g
śmietana 200 ml
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól i pieprz
bulion warzywny 2 litry
makaron 250 g
natka pietruszki
mąka pszenna
cebula
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa z podgrzybków z makaronem

Grzyby oczyścić, umyć, pokroić, dodać do bulionu warzywnego gotować do miękkości. Do wywaru dodać przyprawy. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać do grzybów. Natkę pietruszki umyć, pokroić na drobno. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, dodać do śmietany odrobinę gorącego wywaru, wymieszać, wlać do zupy, zagotować. Na samym końcu dodać do zupy natkę pietruszki. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, podawać z zupą grzybową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 15.11.2015 20:21
Zupka porostu super
NatalkaC 15.11.2015 19:46
Rewelacja, uwielbiam
Wacław 15.11.2015 16:24
znakomita zupa,z chęcią bym się poczęstował ;-)
agataw1990 15.11.2015 16:13
Oj zjadłabym taką:)
Joannasz3190 15.11.2015 16:01
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak