Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, umyć, pokroić, dodać do bulionu warzywnego gotować do miękkości. Do wywaru dodać przyprawy. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać do grzybów. Natkę pietruszki umyć, pokroić na drobno. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, dodać do śmietany odrobinę gorącego wywaru, wymieszać, wlać do zupy, zagotować. Na samym końcu dodać do zupy natkę pietruszki. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, podawać z zupą grzybową

Komentarze

  • 0
    cooking-woman
    Opublikowano

    Joannasz3190

    Pyszności :)
  • 0
    dr
    Opublikowano

    agataw1990

    Oj zjadłabym taką:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    znakomita zupa,z chęcią bym się poczęstował ;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    NatalkaC

    Rewelacja, uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    Zupka porostu super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !