Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser lodowo - gruszkowy

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

z połowy cytryny sok
g gorzkiej czekolady 70% kakao 50
łyżki cukru 4
żurawina suszona 1 garść
kiwi 4 plastry (kandyzowane)

Przepis i sposób przygotowania na: Deser lodowo - gruszkowy

Gruszki obrać, pokroić na ósemki, wyciąć gniazda nasienne. W rondelku zagotować 1/2 szkl. wody z cukrem i sokiem z cytryny, pogotować chwilę, obgotować partiami gruszki przez 2-3 minuty. Wyjąć, osączyć. Czekoladę połamać na kawałeczki, rozpuścić w miseczce umieszczonej na garnuszku z gorącą wodą.
Na talerzykach ułożyć po 1-2 gałki lodów, obłożyć cząstkami gruszek. Polać gorącą czekoladą i przybrać kandyzowanymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eva88 05.08.2013 16:07
świetny deser, dodatkowo polewam wszystko syropem gruszkowym i naprawdę pycha!
IZABELA29 13.04.2012 14:33
pycha
pioge7 29.11.2010 16:31
ekstra
Ewa104 08.11.2010 18:51
Uwielbiam takie połączenie!
aranka 15.09.2010 10:05
wow
Lidia11 03.09.2010 00:22
super musze wypróbowac
iwa643 26.08.2010 08:03
lubie gruszki
cukiereczek 24.08.2010 07:44
Chciałabym to zjeść. Apaetyczne
krzyniu1984 21.08.2010 17:20
super!
aginaa 21.08.2010 14:42
mmmm... ale bym to zjadla:)
Natalia/tubisiek 21.08.2010 06:56
wygląda wspaniale :) aż chce się go zjeść!
Gosia_60 19.08.2010 21:33
wyglądają bardzo wykwintnie
Agnieszka_B 19.08.2010 16:44
Zaostrzył się mój apetyt na słodkości:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak