zrazy wołowe

zrazy wołowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ligawa wołowa

    1\\2 kg
  • ogórki kiszone

    10 szt
  • cebula

    4 szt
  • słonina

    1
  • musztarda sarepska

    1
  • grzyby suszone

    1 garść
  • mąka

    1
  • margaryna

    1
  • Przyprawa do pieczeni

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy na plastry grubości ok 1 cm, dokładnie rozbijamy.
Każdy plaster smarujemy wewnątrz musztardą ( nie solimy !!! ) i układamy po cienkim plastrze słoniny, kilka plastrów ogórków i cebuli, zawijamy i spinamy wykałaczkami.
Na rozgrzaną patelnie z margaryną układamy obtoczone w mące zrazy. smażymy z każdej strony na złoty kolor.
Garść grzybów zalewamy szklanką wodą - odstawiamy na bok.
Do usmażonych zrazów wsypujemy pokrojoną w piórka cebule i plasterki ogórków kiszonych , posypujemy przyprawą do pieczeni- dusimy czasem mieszając około 40 minut, następnie zalewamy grzybami wraz z wodą i dolewamy jeszcze szklanke wody - dusimy na małym ogniu około 40 minut.
Jeśli sos jest za rzadki zagęszczamy go mąką zmieszaną z wodą.

Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota59

20.01.2011 11:29
muszą być pyszne

Agnieszka191

26.08.2010 20:10
zraziki to lubie

pauluna

26.08.2010 20:09
ale smakowite

RenataZ-et

20.08.2010 23:39
Pyszności!

Monika193

20.08.2010 19:35
z pewnoscia smaczne

plocia

19.08.2010 13:04
bez wątpienia Marzenka, apetyczne

marzencia2007

19.08.2010 12:12
wygladaja apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat