Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot truskawkowo jabłkowy delikatnie miętowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeze lub mrozone 1\2 kg
jabłka 2 sztuki
woda 1,5litra
cukier 5 łyzki
mięta 1 łyżka posiekana

Porada

w zimie uzywamy mrozonych truskawek-w lecie swiezych

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot truskawkowo jabłkowy delikatnie miętowy

Truskawki obmywamy pod woda , usywamy szczypułki.i wrzucamy do garnka Jabłka myjemy , kroimy na ósemki, usuwamy gniazda nasienne i wrzucamy je do truskawek.Owoce zasypujemy cukrem, i zalewamy zimna wodą, dodajemy gałazki mięty.Gotujemy przez około 25 minut na srednim ogniu. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 14.11.2015 14:35
pyszny ,zwłaszcza schłodzony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak