Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

granita z pomarańczy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 10 dag
likier pomarańczowy 4 łyżki
czerwone pomarańcze 6 szt
śmietana kremowa 30% 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: granita z pomarańczy

Cukier zagotować w 4 łyżkach wody i mieszać aż się rozpuści. Dodać likier i odstawić. Z pomarańczy wycisnąć sok. Dodać do syropu cukrowego. Zamrażać w płaskim naczyniu. Sok zamarza najpierw przy brzegach naczynia. Co godzinę nalezy go dokładnie wymieszać. Ubić śmietankę. Deser ułożyć w schłodzonych pucharkach i przybrać smietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 01.10.2010 07:14
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak