granita z pomarańczy

granita z pomarańczy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    10 dag
  • likier pomarańczowy

    4 łyżki
  • czerwone pomarańcze

    6 szt
  • śmietana kremowa 30%

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier zagotować w 4 łyżkach wody i mieszać aż się rozpuści. Dodać likier i odstawić. Z pomarańczy wycisnąć sok. Dodać do syropu cukrowego. Zamrażać w płaskim naczyniu. Sok zamarza najpierw przy brzegach naczynia. Co godzinę nalezy go dokładnie wymieszać. Ubić śmietankę. Deser ułożyć w schłodzonych pucharkach i przybrać smietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

monisia1977

01.10.2010 07:14
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat