Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/3 całości
marchew 2 sztuki
jabłko 1
seler 1/2
cebula czerwona 1 szt
natka pietruszki 3 łyżki
sól i pieprz
majonez 1-2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę pekińska myjemy i drobno kroimy. Wrzucamy do dużej miski. Czerwoną cebulę i natkę pietruszki siekamy. Korzeń selera obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Jabłko obieramy lub nie i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki łączymy ze sobą w misce.

W małej miseczce mieszamy majonez z jogurtem naturalnym oraz solą i pieprzem. Mieszamy z sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 13.11.2015 15:38
świetna surówka!!
Konczi 13.11.2015 15:12
super dodatek do obiadku
Agnieszka-87-25 13.11.2015 14:56
moja ulubiona
marzut 13.11.2015 14:01
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak