Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka z groszkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 kg
groszek mrożony 250-300 g
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól
cukier
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka z groszkiem

Marchewkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić ją do garnka wraz z zamrożonym groszkiem. Warzywa zalać wodą do 1/4 wysokości, doprowadzić do wrzenia, a potem gotować pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 20 minut, aż warzywa będą dość miękkie, ale nie rozpadające się.
Na patelni roztopić masło, wsypać mąkę i chwilę smażyć na małym ogniu, aż się połączą. Przelać to do garnka z warzywami, dobrze wymieszać i doprawić do smaku. Podawać jako dodatek do obiadu. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 12.11.2015 15:35
pyszny dodatek do obiadu :)
ttrytka 12.11.2015 15:16
robiłam wczoraj

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak