Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowe placki ze swieżą natką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka , mała
jajko 1 sztuka
mąka 3 łyżki
mleko 2 łyżki
natka pietruszki 3 łyzki posiekana
oliwa do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
chili szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Porada

swietnie smakuja z sosem pomidorowym., jako przekąska lub jako danie warzywne wyszło mi 14 plcuszków.

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe placki ze swieżą natką

Cukinie zetrzec na tarce o grubych oczkach .Odcisnąc sok. Mąkę przesiać do miski, wymieszać ze szczyptą soli, świeżo zmielonym pieprzem, a następnie z roztrzepanym jajkiem. Stopniowo wlewać mleko, ciągle mieszając , aż ciasto będzie gładkie. Wymieszać cukiniąi z posiekana natką . Rozgrzać patelnię z oliwą, nakładać 2 łyzki masy i smażyć placuszki przez około 3- 4 minuty z obu stron na rumiano -Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.11.2015 16:46
Dobry pomysł
MAR3STA 12.11.2015 09:30
pyszne placuszki
sylwia_sl 11.11.2015 23:05
pychotka te placuszki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak