Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki z żółtym serem bezglutenowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 200 gram
jogurt naturalny 250 gram
ser żółty 300 gram
Soda oczyszczona Prymat ¼ łyżeczki
sól ¼ łyżeczki
olej kokosowy ¼ łyżeczki

Porada

mąka bezglutenowa Mehl Farine

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z żółtym serem bezglutenowe

WYKONANIE:

Mąkę przesiewam do miski i mieszam razem z sodą i solą. Dodaję olej, jogurt, ser ( połowę sera) potarty na tarce o dużych oczkach i dokładnie mieszam. Dłońmi formuję kulki z ciasta (delikatnie dłonie smaruję olejem aby ciasto się nie kleiło) i układam je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję oliwą. Piekę ok. 30-35 minut w temperaturze 180˚C, aż się zarumienią. Resztę sera kroję na 6 plastrów i przed końcem pieczenia kładę na każdej bułce.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Indianerka100 15.11.2015 21:29
lubię bułki z serem
Wacław 12.11.2015 14:12
fajne bułeczki
mileneczka5 11.11.2015 22:34
bardzo smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak