Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z cieciorki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cieciorka konserwowa 1 puszka
dynia 1 szklanka
marchew 2 małe
cebula biała 1 szt
ząbek czosnku 3 szt
papryczka chili 1 szt
mleko kokosowe 0,5 puszki
woda 1 szklanka
olej kokosowy 1 łyżka
imbir 1 cm
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
kurkuma 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat szczypta
sól do smaku
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z cieciorki

Na oleju szklimy cebulę przez ok. 2 minuty, dodajemy posiekany czosnek, imbir i chilli. Smażymy około minutę.
Do garnka dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę oraz dynię, ciecierzycę. Zalewamy mlekiem kokosowym i wodą. Gotować 30-40 minut do czasu aż ciecierzyca i dynia zmiękną.
Podawać z kaszą, smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 11.11.2015 08:00
smaczne danie do zjedzenia
wwwiolka 10.11.2015 22:35
Bardzo fajny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak