Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w delikatnym sosie chrzanowo-smietankowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

mięso mielone wieprzowe 500 g
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
bułka czerstwa 1 sztuka , namoczona w mleku
ząbek czosnku
Papryka słodka mielona Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz
mąka 1 łyzka -do obtoczenia pulpetów

sos chrzanowy

krem chrzanowy Smak 2 lyzki
śmietana 18 proc 200 ml
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz
koperek
natka pietruszki

Porada

4 porcje

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w delikatnym sosie chrzanowo-smietankowym

Mięso zmielić., Dodać jajko,starta na tarce mała cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, odciśniętą z nadmiaru mleka bułkę, oraz przyprawy i wszystkie składniki bardzo dobrze ze sobą wyrobić. Formować kulki o wielkości orzecha włoskiego.Delikatnie obtaczać je w mące. Włożyć je do rondla, zalać wodą, lekko posolić i gotować ok 20 minut. Pulpety odcedzić a do wywaru w którym sie one gotowały dodać chrzan, śmietanę, mąkę ziemniaczaną . Całość doprawić i zmiksować na gładki sos.

Do powstałego sosu włożyc pulpety i całość 2-3 minuty pogotować . Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 11.11.2015 10:25
smaczne pulpeciki
wwwiolka 10.11.2015 22:36
Bardzo fajny pomysł.
pajbek 10.11.2015 18:35
pyszne :-)
gosia1988 10.11.2015 18:03
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak