Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś marynowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś 1

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś marynowany

Łososia kroimy w grube dzwonka wraz z skórą. Następnie związujemy je aby zostały w całości. Posolić na kilka godzin i ugotować na wolnym ogniu, w sosie z włoszczyzny z dodatkiem octu. Następnie ugotowaną rybkę wyjmuje i odstawiamy do ostygnięcia. Z octu i wymienionych przypraw + oleju robimy marynatę, którą zalewamy mieso, zakrywamy i odstawimy na 2-3 godziny. Następnie możemy piec na grillu lub patelni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak