Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż ugotowany 2torbki
ser żółty 20dag
papryka czerwona 1szt
ogórek konserwowy 5szt
cebula 1szt
pieczarki 4szt
por 1szt
pierś z kurczaka 1szt
majonez 1łyzka
keczup 2łyzki
przyprawa gyros

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy tak jak napisane na opakowaniu. Układamy w Żaroodpornym naczyniu popsujemy startym serem.
Krok 1 - Zapiekanka ryżowa  foto
2
warzywa kroimy
Krok 2 - Zapiekanka ryżowa  foto
3
Układamy warstwowo. Ogórek ,ser, papryka
Krok 3 - Zapiekanka ryżowa  foto
4
dodajemy keczup i majonez
Krok 4 - Zapiekanka ryżowa  foto
5
Pieczarki i cebulkę podsmażamy układamy na majonezie dodajemy pora, i paprykę.
Krok 5 - Zapiekanka ryżowa  foto
6
Na wszystkie składniki ścieramy ser. pieczemy około 15minut w 180st C.
Smacznego
Krok 6 - Zapiekanka ryżowa  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 10.11.2015 21:46
Dobra zapiekanka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak