ciastka z figami

ciastka z figami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszone figi

    2 szklanki
  • dok pomarańczowy

    1/4 szklanki
  • mąka tortowa

    3 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • margaryna

    20 gram
  • mleko

    1 szklanka
  • woda

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Figi zalać sokiem pomarańczowym na noc.Następnego dnia blachę wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować tłuszczem.Mąkę przesiać do miski ,dodać proszek do pieczenia i margarynę, rozetrzeć.Dodać wodę , mleko i zagnieść gładkie ciasto.Ciasto rozwałkować na prostokąt
około 20x40 cm.Na wierzchu rozłożyć figi zrolować od
dłuższego brzegu.Roladę pokroić na 12 plastrów.Ułożyć na blasze, piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni aż się zrumienią.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magda60

08.11.2011 21:34
pomyslowo

Magda60

04.06.2011 18:08
dobre

adam1f

12.05.2011 00:14
super

teresa18

06.04.2011 17:51
pyszne

owca441

28.03.2011 19:15
brzmi zachęcająco szkoda że nie ma zdjęcia

Ewa111

28.02.2011 19:52
świetne ciasteczka,takie inne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat