Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik w winnym sosie z musztarda

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1\2 królika
oliwa 4 łyzki
cebula 1 posiekana
czosnek ząbki
natka pietruszki 2 lyżki -posiekana
majeranek 1 łyzeczka
wino białe wytrawne 1\3 szklanki
musztarda 2 łyzki
seler nać
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Porada

Mozna podac z kasza - mi takie połąćzenie bardzo smakuje.

Przepis i sposób przygotowania na: Królik w winnym sosie z musztarda

W garnku zagotowac wode.Obgotowac w niej na małym ogniu mięso królika przez około 30 minut. W rondelku rozgrzac olej - zeszklić cebulę. dodac ostudzone i pokrojone w wieksza kostke mięso królika Smażyć przez kilka minut, a następnie dodać czosnek i smażyć dalej. Zalać winem, dodać pietruszkę, natkę posiekaną ,nać selera, majeranek i musztardę. Doprawić solą i pieprzem..Przykryć i dusić ok. 45 minut . W tym czasie sos zredukować, żeby zgęstniał. Kawałki mięsa podawać z sosem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 09.11.2015 20:53
pycha,ale specjał

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak