Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki szpinakowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 250 g
szpinak mrożonmy 250 g
mąka 2 szklanki
jajko 1 sztuka
olej do smażenia
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki szpinakowe

Ziemniaki gotujemy i mielimy.
Szpinak powinien być taki w kawałkach,a nie rozdrobniony na miazgę. Po odmrozeniu i odsączeniu łączymy go z ziemniakami, dodajemy mąke i jajko, szczyptę soli i odrobinę pieprzu. Dokładnie mieszamy i z gotowej masy formujemy kotleciki, które po spłaszczeniu nożem smażymy na oleju.
Doskonałe jako weglowodanowy dodatek do obiadu, lub jako danie same w sobie, np podane z jakimś sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.09.2012 23:09
Pyszne i zdrowe. Idealne dla mnie, bo bardzo lubię szpinak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak