Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabik z patelni i kapusta duszona

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieprz do smaku
sól do smaku
kapusta kiszona 1 kg
olej 2 łyżki
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
ziarna jałowca 4-5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3-4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Schabik z patelni i kapusta duszona

Przygotować kotlety, Brzegi z błoną ponacinać w poprzek rozbić młotkiem tylko troszeczkę , nie tak jak na schabowe.. posolić i popieprzyć.. odłożyć w chłodne miejsce.

Przygotować kapustę; Wypłukać i zagotować, odcedzić, zagotować w wodzie jeszcze raz i jeszcze raz odcedzić.. Podlać olejem, dodać marchewkę i cebulę, podlać ok 3/4 szkl wody, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem po ok 15 minutach dodać obgotowane grzybki .. i dusić aż do miękkości kapusty.

Schab przygotowany wcześniej usmażyć na wolnym ogniu na zwilżonej oliwą patelni na złoty kolor..

Posypać koperkiem podawać z kapustą ..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 15.10.2010 12:34
rewelacyjny pomysł
Sarenka 31.08.2010 23:04
Tradycyjne, polskie polaczenie, choc wykonanie niekoniecznie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak