Schabik z patelni i kapusta duszona

Schabik z patelni i kapusta duszona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • kapusta kiszona

    1 kg
  • olej

    2 łyżki
  • marchewka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • ziarna jałowca

    4-5 szt
  • liść laurowy

    1 szt
  • ziele angielskie

    3-4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować kotlety, Brzegi z błoną ponacinać w poprzek rozbić młotkiem tylko troszeczkę , nie tak jak na schabowe.. posolić i popieprzyć.. odłożyć w chłodne miejsce.

Przygotować kapustę; Wypłukać i zagotować, odcedzić, zagotować w wodzie jeszcze raz i jeszcze raz odcedzić.. Podlać olejem, dodać marchewkę i cebulę, podlać ok 3/4 szkl wody, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem po ok 15 minutach dodać obgotowane grzybki .. i dusić aż do miękkości kapusty.

Schab przygotowany wcześniej usmażyć na wolnym ogniu na zwilżonej oliwą patelni na złoty kolor..

Posypać koperkiem podawać z kapustą ..

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelina/bunia

15.10.2010 12:34
rewelacyjny pomysł

Sarenka

31.08.2010 23:04
Tradycyjne, polskie polaczenie, choc wykonanie niekoniecznie ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat