Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w ziołowej panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintaja 4 sztuki
sok z cytryny z połowy
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyzeczki
Pieprz czarny Prymat w młynku
masło 1 łyzka
ząbek czosnku
olej z pestek dyni

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w ziołowej panierce

Ryby umyć i osuszyć a następnie skropić sokiem z cytryny z obu stron. Każdy z filetów oprószyć pieprzem i ziołami prowansalskimi .

Przygotować 4 kawałki folii aluminiowej - takiej wielkości aby móc zawinąć w nią rybę.
Na środku folii aluminiowej położyć filet, mozna jeszcze posypac ponownie ziołami , a takze nalezy posypac posiekanym czosnkiem i odrobiną masła. A następnie zawinąć folią nie zapominając o zawinięciu krótszych boków - żeby sok z ryby nie wypłynął podczas smazenia . i zeby nie dostał sie tłuszcz do srodka. Włożyć na rozgrzany olej i smazyc z obu stron przez 5-7 minut Po usmazeniu ostrożnie rozwinąć folię i wyjąć rybę.Podawac z ulubiona surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 09.11.2015 08:54
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak