Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z mięsem i groszkiem na pieczarkach, czyli kokardki z sosem podane

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 600 g
groszek mrożony 200 g
pieczarki 300 g
ser żółty 150 g
śmietana 30% 2/3 szklanki
oliwa 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1/2 łyżeczki
oregano 2/3 łyżeczki
Kurkuma mielona Prymat 1/3 łyżeczki
makaron kokardki 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Z mięsem i groszkiem na pieczarkach, czyli kokardki z sosem podane

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, pokroić i z przyprawami wrzucić na rozgrzaną oliwę. Dusić do miękkości.
Krok 1 - Z mięsem i groszkiem na pieczarkach, czyli kokardki z sosem podane foto
2
Następnie dodać mrożony groszek i gotować przez kilka minut..
Krok 2 - Z mięsem i groszkiem na pieczarkach, czyli kokardki z sosem podane foto
3
Na końcu wlać śmietankę i zagotować.
Krok 3 - Z mięsem i groszkiem na pieczarkach, czyli kokardki z sosem podane foto
4
Pieczarki umyć, skroić i usmażyć z dodatkiem kucharka.
Krok 4 - Z mięsem i groszkiem na pieczarkach, czyli kokardki z sosem podane foto
5
Makaron ugotować al dente, odcedzić i dodać do sosu, wymieszać.
Krok 5 - Z mięsem i groszkiem na pieczarkach, czyli kokardki z sosem podane foto
6
Na talerz wyłożyć pieczarki, makaron z sosem i całość posypać serem startym na dużych oczkach.
SMACZNEGO!
Krok 6 - Z mięsem i groszkiem na pieczarkach, czyli kokardki z sosem podane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak