Z mięsem i groszkiem na pieczarkach, czyli kokardki z sosem podane

Z mięsem i groszkiem na pieczarkach, czyli kokardki z sosem podane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    600 g
  • groszek mrożony

    200 g
  • pieczarki

    300 g
  • ser żółty

    150 g
  • śmietana 30%

    2/3 szklanki
  • oliwa z oliwek

    2 łyżki
  • kucharek

    1/2 łyżeczki
  • oregano

    2/3 łyżeczki
  • kurkuma mielona

    1/3 łyżeczki
  • makaron kokardki

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Z mięsem i groszkiem na pieczarkach, czyli kokardki z sosem podane
Mięso umyć, pokroić i z przyprawami wrzucić na rozgrzaną oliwę. Dusić do miękkości.
Krok 2 - Z mięsem i groszkiem na pieczarkach, czyli kokardki z sosem podane
Następnie dodać mrożony groszek i gotować przez kilka minut..
Krok 3 - Z mięsem i groszkiem na pieczarkach, czyli kokardki z sosem podane
Na końcu wlać śmietankę i zagotować.
Krok 4 - Z mięsem i groszkiem na pieczarkach, czyli kokardki z sosem podane
Pieczarki umyć, skroić i usmażyć z dodatkiem kucharka.
Krok 5 - Z mięsem i groszkiem na pieczarkach, czyli kokardki z sosem podane
Makaron ugotować al dente, odcedzić i dodać do sosu, wymieszać.
Krok 6 - Z mięsem i groszkiem na pieczarkach, czyli kokardki z sosem podane
Na talerz wyłożyć pieczarki, makaron z sosem i całość posypać serem startym na dużych oczkach.
SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat