Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z suszoną miętą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kg
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
sól i pieprz do smaku
cebula 2 szt
mięta suszona 1 łyżeczka
koperek 1 łyżka
mąka 1 łyżeczka
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z suszoną miętą

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć, przełożyć do garnka
Krok 1 -  Gulasz z suszoną miętą foto
2
Cebulkę pokroić w piórka i zeszklić, dodać do mięsa.
Krok 2 -  Gulasz z suszoną miętą foto
3
,Zalać wodą, dodać liść i ziele, zagotować. Gotować do miękkości mięsa na małym ogniu pod przykryciem.
Krok 3 -  Gulasz z suszoną miętą foto
4
Następnie dodać miętę, koper i natkę, gotować jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku, wlać mąkę wymieszana w niewielkiej ilości wody i wymieszać z sosem.

Krok 4 -  Gulasz z suszoną miętą foto
5
Podawać najlepiej z ziemniakami.
Krok 5 -  Gulasz z suszoną miętą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.11.2015 23:57
Dobry obiad.
berys18 09.11.2015 07:47
ciekawy pomysł, ciekawy smak
MałaMi89 08.11.2015 23:05
Z miętą jeszcze nie jadłam :)
2milutka 08.11.2015 20:46
Pomysłowe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak